lørdag, februar 25, 2006

Har hatt noen fantastiske dager i Mombasa denne uken. Mombasa er en by ved kysten som har ca. 1 million innbyggere. En dag var vi ute i baat, fikk blant annet provd snorkling. Var veldig morsomt, fikk se mange nydelige fisker. (Og noen som ikke var saa nydelige) Hotellet vi bodde paa var ogsaa av veldig bra standard. Kjekt med aircondition og et toalett som fungerer. Der var det ogsaa en del apekatter som var frempaa, kom paa verandaen og ville gjerne paa besok inn. Men apekatten var diger, saa det var ikke aktuelt. Men den stjal en potetgullpose og noen kjeks og forsvant paa taket. (Jeg for min del har faatt nok av apekatter, allerede forste uken ble jeg bitt av en egentlig sot liten apekatt.) Igaar tok jeg buss tilbake til Nairobi. (Laaaaaang busstur) Hvertfall siden aircondition ikke virket, og bussen var full av folk. Odd Ragnar maalte at det var 37 grader inne i bussen. Jeg og Silje fikk heldigvis sovet litt paa turen, saa den ble en smule kortere.

Til alle som har hatt bursdag : gratulerer. Haaper dere har hatt noen fine dager!

Klem fra Aud Johanne

søndag, februar 19, 2006

Mombasa next!

I dag har jeg hatt en dag fri. Planen var aa sove lenge, men for klokken var 7 var jeg ute av sengen. Er vant til aa staa opp tidlig saa jeg vaaknet tidlig ogsaa i i dag. Var paa et marked og innom et kjopesenter paa formiddagen. Resten av dagen ble brukt til aa bade i bassenget og volleyballkamp med de andre studentene her. Naa er bagen igjen pakket, og jeg er klar for aa reise med nattog til kystbyen, Mombasa. Skal reise med et gammeldags tog, saa det blir spennende. En her mente at jeg skulle reise paa Karen Blixen-vis. (En dame fra Danmark som bodde her tidlig paa 1900-tallet) Det sier vel sitt. Men spennende blir det nok!

Blir rart aa komme hjem til Norge naa som jeg faktisk har vent meg til forskjellige ting her.
- Alt her foregaar paa engelsk, ogsaa undervisningen
- Alltid ha med lommelykt paa kvelden, ogsaa i hagen.
- Sove med myggnetting.
- Bilturene gaar som regel med til vinking
- Varmen
- Maur og gekkoer
- Daarlige veier (Traktorveiene hjemme er gode i forhold)
- Strommen er veldig variabel
- Dusje med kaldt vann
- Toalett er privilegium
- Alltid ha med vaatservietter, dopapir og desinfiserendeservietter

Klem fra Aud Johanne som gleder seg til Mombasa. (Onsdag skal jeg forresten snorkle)

lørdag, februar 18, 2006

Nairobi

Kom i dag tilbake til Nairobi. Deilig å komme tilbake til klærne mine! Har vært en uke å reist rundt i ulike byer her, med kun en bag som bagasje. I dag var jeg på fjelltur rundt et krater. Veldig fin utsikt der, og veldig gøy å gå på tur med sjiraffer og sebraer i rundt. Nå skal jeg være her frem til mandagen, reiser da videre til Mombasa med nattog. Da blir det noen dager med bading før jeg begynner å gjøre meg klar til reisen tilbake til kalde Norge. (Hører rykter om store mengder med snø!) På mandag var jeg på Kenyatta university, hadde lang dag med forelesninger. Etter skolen var ferdig var jeg på coctail party hos rektoren på skolen. Med dans og annet gøy. Spennende å se hvordan de har det på skolene her nede.

søndag, februar 12, 2006

Mamma

Gratulere saa mye med morsdagen, mor! Det ligger et morsdagskort en eller plass hjemme, glemte aa fylle det ut til deg. Men fikser det naar jeg kommer hjem :) Vil benytte sjansen til aa gratulere bestemor og alle andre modre som leser paa siden min. Haaper dere har hatt en bra dag. I morgen skal jeg ha forelesninger paa Kenyatta universitet, blir spennende. Etter skolen reiser jeg videre, men kommer tilbake hit til Nairobi neste helg igjen. Skal paa noen dager paa et annet misjonssenter og et hotell, saa regner med jeg har mulighet til internett der. mangel paa strom her, saa naa sitter jeg og venter paa at jeg kan faa starte en vaskemaskin. Stromnettet her i Kenya er ikke av det mest stabile slaget! Har allerede vaert ver to uker i Kenya, har opplevd Kenya fra mange ulike sider. Har bodd i Nairobi (4 millioner innbyggere) vaert paa landsbygda som verken hadde vann eller strom, sett masse dyr, blitt bitt av apekatt og opplevd veldig varierende veier. Men har det veldig kjekt her!

Varme klemmer fra Kenya

lørdag, februar 11, 2006


Se saa skjonne de er! Barn paa en av skolene her i Nairobi

"How are you?"

Har endelig kommet "hjem"til Nairobi igjen, deilig aa komme tilbake til vann, stabil strom, og internett. Har hatt det veldig fint, men var godt aa komme tilbake til byen. Har funnet ut at omtrent alle barn i Kenya kan aa si "how are you" uansett hvor smaa de er. Skjonner nok ikke hva vi svarer, men de er nydelige. I morgen har jeg fri, skal paa et marked aa shoppe litt, resten av dagen skal jeg sole meg, bade og spille volleyball. Gleder meg!

Har vore to dager paa safari, fikk se masse dyr! Sjiraff, elefant, love, vortesvin, leopard, og mange flere. Veldig spennende! =)

Har tatt masse bilder, og filmet en del =)

torsdag, februar 09, 2006

Jordhytte

Har naa vert en uke i en liten landsby, uten signal eller tilgang paa pc. Har blant annet vert paa fjelltur, besokt ulike skoler og sovet i en jordhytte. Har funnet ut at aa sove paa en bastmatte paa et jordgulv er ikke spesielt behagelig. Men det var artig da! I morgen og laurdag skal jeg paa safari. Gleder meg! Reiser paa laurdagen tilbake til Nairobi, blir bra med litt byliv igjen. Skal oppdatere mer siden paa sondag. Haaper alle har det bra hjemme! Klem

torsdag, februar 02, 2006

Dager jeg aldri glemmer..

De siste dagene har jeg ikke hatt sjans til aa sjekket mail og lignende. Har vart en dag i den storste slummen i Kenya, bor over en million mennesker der. I Nairobi bor det 4 millioner mennesker, og halvparten bor i slummer! Ubeskrivelig! Er nok inntrykk jeg aldri kommer til aa glemme. Senere var jeg paa en skole for gatebarn, saa skjonne unger! Ungene her nede klarer virkelig aa sjarmere meg! I gaar var de norsk studentene ute og spiste middag. (LES : krokodille, struts og kamel) slaa den du! :) Har det veldig fint her nede, har opplevd masse som jeg aldri kommer til aa glemme. I morgen reiser jeg videre til Pokot, en liten landsby. Skal besoke noen skoler, og dra paa fjellur. Det er ikke sikkert jeg faar tilgang paa dusj der, saa internett blir det noke lite av. Planen er aa komme tilbake hit til Nairobi neste fredag, skal oppdatere siden da. Haaper dere alle har det bra hjemme! Det er bare aa sende mail, blir glad for noen ord fra hjemme! Kenyaklem fra AJ